ביולי-אוגוסט יתקיימו סדנאות מעשיות (3 שעות) סביב נושא מסוים – בהתאם לסקר שמילאתם:

5.7 יום שישי 14:00-17:00 הגב התחתון

20.7 שבת 10:00-13:00 הגב העליון

9.8 שישי 14:00-17:00 הברכיים

17.8 שבת 10:00-13:00 הצוואר

23.8 שישי 14:00-17:00 הגב התחתון

31.8 שבת 10:00-13:00תרגול רסטורטיבי

עלות סדנה: 200 ₪, 20% הנחה לנרשמים ל-2 סדנאות או יותר

תוכלו להירשם לסדנאות דרך האפליקציה\אתר או דרך טופס ייעודי דרך הלינק שכאן

[button buttonsize="medium" buttonstyle="mauve" buttonlink="http://www.agiyoga.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%A7%D7%A6%D7%A8-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%92%D7%94-%D7%A2%D7%AA%D7%99"]למענה על שאלון לגבי סדנאות יוגה ואירועים עתידיים לחצו כאן[/button]

הרצאה: יוגיניות ונשים קדושות במסורת הודו: מתקופת הוודה ועד ימינו

שבת, 3 במרץ,  18:30-20:00

מה ידוע לנו על הנשים שתרגלו יוגה בהודו המסורתית? מי הן היו ואיזו יוגה הן תרגלו? ההרצאה תעסוק בהיסטוריה של נשים ביוגה, בהודו ומחוצה לה, בהתבסס על ממצאים ארכיאולוגיים, טקסטים ועוד. נזכיר נשים קדושות ומתרגלות יוגה המופיעות במיתולוגיה ההודית, תוך הבנת הקונטקסט התרבותי וההיסטורי. בנוסף, נעסוק בייצוא והפצת היוגה בעולם המערבי על ידי גברים הודים בעיקר, עבור נשים מערביות. נסיים במקרה הבוחן של איינגאר יוגה בכלל ושל גיטה איינגאר בפרט, כדוגמה לאישה הודית אשר התאימה את תרגול היוגה לצרכיהן של נשים והצליחה לחבר בין מזרח למערב, עבר והווה.

הרצאה (אנגלית) איינגאר יוגה לנשים בזמנים משתנים

 

 

 

תרגול יוגה בהקשבה למחזור החודשי

סדנה מעשית לתרגול יוגה בהקשבה ובהתאמה למחזור החודשי תתקיים ביום שישי 23 במרץ בין השעות 10:00-13:00.

כשגיטה נשאלה אילו תרגולי יוגה (אסאנות ופרנאיאמה) אישה יכולה לתרגל בביטחון בעת מחזור הווסת – היא ענתה שיש לתרגל תנוחות "העוזרות לנשים לשמור על בריאותן ושאינן יוצרות הפרעה לזרימת המחזור. על האסאנות להיבחר כך שהמתרגלת לא תתרוקן מאנרגיה ושלא תתרחש הפרעה הורמונלית." מאת: גיטה ס. איינגאר מתוך Yoga Rahasia Vol. 10 No. 2, 2003.

 

 

 

יסודות באיינגאר יוגה

הסדנה המיועדת בעיקר למתרגלים שהצטרפו בשנה האחרונה ורוצים לחזור על התנוחות הבסיסיות שעליהם נבנה התרגול כולו. מתרגלים וותיקים מוזמנים גם הם להתצטרף ולהתרענן ביסודות.

יום שישי 16 במרץ 10:00-13:00
עלות: 150 ש"ח (למתרגלים קבועים, בהרשמה עד 9.3) או 200 ש"ח

 סדנת תנוחות הפוכות

ביום שבת 14 באפריל 10:00-13:00

עלות: 150-200 ש"ח

נתרגל תנוחות שיכינו את הגוף ואת התודעה לתנוחות הפוכות, בהן נדרש ריכוז והתבוננות מסוג מיוחד. נתרגל תנוחות הכנה וכן וריאציות של עמידת ראש Sirsasana עמידת כתפיים Sarvangasana וכן תנוחות הפוכות נוספות. תנוחות הפוכות הן חלק חשוב ומהותי בתרגול היוגה שלנו. עם זאת, תנוחות אלו מהוות לא פעם אתגר פיזי ומנטלי עבורנו. לא תמיד ברור איפה האליינמנט כשהכל מתהפך. בסדנה נלמד כיצד להכין את הגוף לקראת תנוות הפוכות, כיצד להתשמש בצורה מושכלת בעזרים ולטפח גישה בריאה לתרגול בטוח.הסדנה תכלול גם תנוחות עמידה, כפיפה לפנים ולאחור, וכן תנוחות הרפייה.
התרגול מתאים למתרגלים מעל שנה.

יום שלישי 4 ביולי בשעה 13:00 במכון וון ליר

Iyengar yoga for women in changing times: real and imagined histories

For more information and registration click here

שיעור פתוח בגיא בן הינום

ביום שישי 4 באגוסט בין השעות 16:00-17:00. שיעור פתוח לכולם בגיא בן הינום. במסגרת פרוייקט "יוגה בגיא".לפרטים נוספים

 

 

 

 

סדנה מעשית: פיתולים

תנוחות פיתול משחררות מתח מהשרירים, מחזקות אותן ומשפרות זרימת דם במפרקים. הם משפרות את תפקודי הנשימה וזרימה עצבית לאורך עמוד השדרה. ב.ק.ס. איינגאר אמר שפיתולים מסייעים בניקוי רעלים בשל פעולת הסחיטה והגברת הסירקולציה שהן יוצרות. האיברים החיוניים מסלקים רעלים על ידי סחיטת הדם הישן בעת הפיתול והזרמת דם רענן פנימה בעת שחרור הפיתול.

יום שישי 2 ביוני 13:00-16:00. בדרך חברון 33. עלות: 180 ש"ח

 

 

נשים ויוגה, על יוגיניות, משוררות ונשים קדושות

כיום רוב מתרגלי היוגה בעולם הם נשים. האם זה תמיד היה כך? נסקור את האזכורים ליוגיניות, משוררות מיסטיקוניות ונשים קדושות במיתולוגיה ההודית ובטקסטים מרכזיים. דרך דוגמאות כמו מיטריי, ללה, ומירבאי ננסה להבין את הדמויות הנשיות שנקשרו אל היוגה דרך שירה וסיפורי קדושים. הרצאה של אגי ויטיך, ביום חמישי 25.5 בשעה 20:00 (במסגרת סניאסה – מרכז ללימודי הודו)

הרצאה: כח וחולשה כחוקרת-מתרגלת של איינגאר יוגה

ההרצאה תתקים ביום חמישי 18 במסגרת בכנס השנתי ה-45 של האגודה האנתרופולוגית תחת הכותרת:

בין "עבודה" ל"שדה": חשיבה מחודשת על ייצור הידע ועל זהות מקצועית באנתרופולוגיה העכשווית".

ההרצאה תתבסס על ממצאים ראשוניים שעלו בעבודת הדוקטורט שלי.

תרגול אינטנסיבי Intense practice

בעקבות הפידבק החיובי אחרי התרגל האינטנסיבי בחול המועד אני מציעה שוב תרגול אינטנסיבי של שעתיים וחצי. מדובר בעצם ב"שיעור ארוך" מהרגיל שבו אפשר לתרגל יותר בתנוחות. כמו בכל שיעור ינתנו דגשים והנחיות עבור כל תנוחה.
במידה וה"פורמאט" הזה יעניין מספיק מתרגלות\ים נוכל לקיים מפגש כזה פעם בשבוע.
אני מציעה שני מועדים אפשריים: יום חמישי 11 במאי 18:00-20:30 או\ו יום שבת 13 במאי 10:00-12:30
התרגול יתקיים רק אם ירשמו מינימום מתרגלות\ים.  עלות: 85 ש"ח.

אנא הירשמו במייל Agi@agiyoga.co.il וכתבו בנושא: הרשמה לתרגול אינטנסיבי ובגוף המייל רשמו את התאריכים בהם אתם מעוניינים. שבוע לפני התאריכים המיועדים אודיע לכם במייל חוזר (או בכיתות אם נפגש) אילו שיעורים צפויים להתקיים.

הרצאה על הפילוסופיה של היוגה מאת פרופ' יוחנן גרינשפון

ביום חמישי 4 במאי בשעה 20:00 במסגרת סניאסה – המרכז ללימודי הודו.

על הפילוסופיה של היוגה כחלק מהתרגול היוגי. כוחו של האימון היוגי כחינוך של התודעה, והבנת ה"יוגה סוטרה" כדימיון מודרך.

עלות: 40 ש"ח. לפרטים והרשמה: sanyasa108@gmail.com

 

 

 

רב שיח עם רחל זולברג על יוגה ונשים בכנס ארגון מורי היוגה 2017

ביום שבת, 6 במאי, בין השעות 13:00-15:30.

בשיחה רחל תדבר על הניסיון שלה עם שלוש מורות ליוגה, מיוחדות במינן, אותן פגשה אישית. היא תספר על מה שלימדו אותה, על החוויות שלה עמיהן ועל הרושם העז שהותירה בה.

אני אספר על המחקר שלה, שעוסק ביוגה בנשים באופן כללי ובאיינגאר יוגה באופן ספציפי. על מעמדן של נשים בהודו העתיקה, על אזכורן בטקטסים מיתולוגיים ודתיים, על מיזוגניה ופטריארכאליות וגם על רוחות של שינוי שממשיכות לנשב. אדבר על השנים שקדמו לנסיונה של רחל ועל הנסיבות שאפשרו את היכרותה עם מורות אלו ועל ההווה – על כנס שרוב משתתפיו יהיו כנראה נשים!

 

 

 

על ידע וסמכות בהוראת איינגאר יוגה לנשים: מחקר אתנוגרפי עכשווי

הרצאה פתוחה – 20 במרץ – 18:00 בערב

ביום שני 20 במרץ יתקיים ערב עיון בנושא מנהיגות נשית רוחנית – מאין לאן? במכון שוקן למחקר היהדות (רחוב בלפור 6)
אספר על המחקר שלי, ובמיוחד על הראיונות שערכתי בישראל עם מורות ומורים לאיינגאר יוגה.

ההרצאה תסוב סביב הנושא של ידע וסמכות ותנסה לענות על שאלות כמו: עד כמה המהפיכה של איינגאר יוגה בהקשר של נשים נתפשת כאקט פמיניסטי בקרב מורות לאייגנאר יוגה? האם מורות רואות עצמן כמהפכיות או כממשיכות דרך? מה ההבדל בין שיעורי נשים ליוגה עבור נשים בעיני מורות לאיינגאר יוגה? ועוד….

אורך ההרצאה כ-20 דקות ולאחר מכן שאלות. אודה על תמיכתם.

הכניסה חינם

אנא הירשמו מראש במייל: jtspress@gmail.com או בטלפון: 02-5631288

 

אגי ויטיך היא דוקטורנטית באוניברסיטה העברית, בפקולטה למדעי הרוח, בחוג למדעי הדתות. המנחים שלה הם פרופסור יוחנן גרינשפון ופרופסור רונית ריצ'י.

בעבודת המחקר שלה היא מתמקדת במסורת איינגאר יוגה שפיתחה תרגול מותאם לנשים המכונה על ידה "מוכוון נשים".

מחקרה משלב את עולמות התוכן והידע של לימודי הודו, פרספקטיבה פמיניסטית הנסמכת על לימודי מגדר ומתודלוגיה אנתרופולוגית. ההרצאה תסתמך על ראיונות שערכה אגי בישראל בקרב מורים בכירים במסורת איינגאר יוגה.

אגי גם מתרגלת ומלמדת איינגאר יוגה במרכז איינגאר יוגה בירושלים בהנחיית אפרת מיכלזון.

 

 

 

הרצאת מבוא במרכז ללימודי הודו

מרגש נחיתות לבטחון עצמי: ההינדואיזם החדש לפי סוואמי ויווקאננדה

עם פרופסור יוחנן גרינשפון

"המפגש של הודו והמערב (בריטניה) היה מפגש טראומטי, שהותיר משקע עמוק של רגש נחיתות בקרב האומה ההודית כולה. ההינדואיזם החדש – ויוקאננדה, טאגור, גנדהי, ורבים אחרים – חיפשו אחרי חיבור מחודש אל המסורת ההודית העתיקה כדרך לעבור מן הנחיתות אל הביטחון העצמי.

סואמי ויוקאננדה הוא אחד הדוברים המובהקים של ההינדואיזם החדש, והוא מציג את החיבור הרוחני אל הודאנטה (האופנישדות) כדרך להתמודד עם הנחיתות מול הקולוניאליזם הבריטי"

פרופסור יוחנן גרינשפון עשה את עבודת הדוקטורט שלו על פסוקי היוגה של פטנג'לי, ובתחום זה הוא נחשב לסמכות בינלאומית. כמו כן לד"ר גרינשפון ידע נרחב ועמוק בכתבים הרוחניים של הודו והפרשנויות הקלאסיות עליהם. אחד מתחומי המחקר הבולטים של ד"ר גרינשפון הוא חייו ופועלו של מהטמה גנדהי. תחומי מחקר נוספים: פילוסופיה הודית, יוגה.

מוצאי שבת, 25 במרץ, בשעה 20:00, בדרך חברון 33.

עלות: 40 ש"ח

 

 

 

מפגש היכרות – פתוח לכולם – לקראת קורס לימודי הינדי

ביום חמישי 30 במרץ בשעה 20:00 בדרך חברון 33

הינדי היא אחת השפות המדוברות בעולם, מעל חצי מליארד דוברים את השפה, ואחת השפות הרשמיות הראשיות בהודו…
כל מי שהיה בהודו, או מתכנן להיות, וגם מי שמתעניין בתרבות ההודית באופן כללי, או סתם רוצה לצפות בסרט הודי ולהבין אותו באמת, ימצאו עניין והנאה בקורס!

לשאלות ופרטים נוספים ניתן לפנות במייל:  sanyasa108@gmail.com

 
 

 

 

 

תרגול אינטנסיבי בחול המועד

12-14 באפריל – 7:00-9:30 בבוקר

בימי חול המועד ברצוני להציע 3 תרגולים אינטנסיביים של שעתיים וחצי כל מפגש. מדובר בעצם ב"שיעור ארוך" מהרגיל שבו אפשר לתרגל יותר בתנוחות. כמו בכל שיעור ינתנו דגשים והנחיות עבור כל תנוחה.

השיעורים המיוחדים הללו יפתחו רק במידה ותהיה מינימום הרשמה ו\או התעניינות.

אנא הירשמו במייל Agi@agiyoga.co.il וכתבו בנושא: הרשמה לתרגול אינטנסיבי ובגוף המייל רשמו את התאריכים בהם אתם מעוניינים. שבוע לפני התאריכים המיועדים אודיע לכם במייל חוזר (או בכיתות אם נפגש) אילו שיעורים צפויים להתקיים.

יום רביעי 12 באפריל 7:00-9:30 בבוקר

יום חמישי 13 באפריל 7:00-9:30 בבוקר

יום שישי 14 באפריל 7:00-9:30 בבוקר

עלות מפגש: 85 ש"ח

עלות 3 מפגשים 320 ש"ח (בהרשמה והעברת תשלום מראש עד 2 באפריל)

 

 

סדנת Svadhyaya  חקר העצמי

יוגה הינה חקר העצמי, לימוד אודות העולם הפנימי שלנו וגילוי הזהות האמיתית שלנו. בסדנה נחקור כיצד באמצעות תנוחות היוגה – האסאנות – ניתן לחוש את הגוף ולגלות אותו מחדש. נבחן כיצד מתבצע חקר עצמי ולימוד עצמי דרך תרגול היוגה. נבקש להתבונן פנימה ולהקשיב אל הידע שנובע מתוכנו.

במסגרת יום היוגה בחוות טור סיני, 11:15-12:45. לדף הפייסבוק לחצו כאןלינק לרכישת כרטיסים

 

 

 

שורשי מסורת היוגה: מהמערה והאשראם אל חדרי הכושר והטלויזיה

איך הגיע היוגה הסודית מהודו לתודעה של כולנו? יש אומרים שהיוגה בת 5000 שנים ואחרים אומרים שהיא התעצבה בעשורים האחרונים. בהרצאה ננסה לבחון את ראשית היוגה, דרך עדויות טקסטואליות יוגה: מהמערה אל חדרי הכושרוחומריות, לצד מיתולוגיות ואמונות. נתמקד באבני דרך בהתפתחות היוגה, דרך תחילת המאה השנייה, ימי הביניים והמאה ה-19 ועד ימינו אנו. נדון בשינוי הפרדיגמה שחל במסורת היוגה בעת המפגשים עם המערב, דרך הפופולריות של היוגה ברחבי העולם והמפגש עם העולם המודרני.

כניסה חופשית

ביום שבת 12 בנובמבר בשעה 12:00 בספא אקאשה, מלון ממילא.

Group sirsasana near wall
Group sirsasana near wall

 

 

 

ביסוס תרגול אישי

סדנה בת 6 מפגשים בה נלמד רצף תנוחות לתרגול בבית. נפגש פעם בשבוע לשעתיים ונלמד לעומק רצף תנוחות, עם וריאציות ושימוש מושכל בציוד היוגה על מנת להשיג עצמאות בתרגול הביתי. כל מפגש יכלול רקע תיאורטי, הסברים ותרגול. בכל מפגש יוקדש זמן לשאלות שעלו בעקבות התרגול הביתי.
כל משתתפ\ת מתחייב\ת לתרגל לפחות פעמיים בשבוע את הרצף הנלמד ממפגש למפגש.
המפגשים יתקיימו ימי חמישי 16:00-18:00 בדרך חברון 33 (להוראות הגעה\מפה לחצו כאן). תאריכים המפגשים: 18.7, 25.7, 1.8, 8.8, 15.8, 22.8.
[button buttonsize="medium" buttonstyle="mauve" buttonlink="http://www.agiyoga.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%91%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A1-%D7%AA%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99/"]פרטים נוספים[/button]

bks-iyengar1צפייה משותפת בסרט

אני מזמינה אתכם לצפייה משותפת בסרט Leap Of Faith על חייו והוראתו של ב.ק.ס איינגאר.
מי היה ב.ק.ס איינגאר? איך הוא הגיע ליוגה? מדוע התחיל לתרגל ומדוע המשיך? איך הגיע ב.ק.ס איינגאר אל המערב? כיצד הגיע המערב אל ב.ק.ס איינגאר? מה היה תפקידו של הכנר המפורסם יהודי מנוחין בסיפור זה? מתי נפתח מרכז איינגאר יוגה הראשון בפונה, דרום הודו?
הסרט מגולל את סיפורו של ב.ק.ס איינגאר, מילדותו ועד בגרותו, דרך ציון אבני דרך בחייו.
ההקרנה תתקיים במוצאי שבת ה-30 ביולי, בשעה 20:30.אורך הסרט כ-90 דקות אנגלית ללא תרגום.
המפגש הינו פתוח וללא תשלום

סדנה מעשית: תנוחות הפוכותsirsasana

תנוחות הפוכות הן חלק חשוב ומהותי בתרגול היוגה שלנו. עם זאת, תנוחות אלו מהוות לא פעם אתגר פיזי ומנטלי עבורנו. לא תמיד ברור איפה האליינמנט כשהכל מתהפך. בסדנה נלמד כיצד להכין את הגוף לקראת תנוות הפוכות, כיצד להתשמש בצורה מושכלת בעזרים ולטפח גישה בריאה לתרגול בטוח. בסדנה נתרגל עמידת ידיים – Adho Mukha Vrjsasana, עמידת ראש – Salamba Sirsasana, עמידת כתפיים – Salamba Sarvangasana, מחרשה – Halasana, ועוד תנוחות הפוכות המעודדות הרפייה עמוקה כמו Setubandha Sarvangasana ו-Viparita karana. הסדנה תכלול גם תנוחות עמידה, כפיפה לפנים ולאחור, וכן תנוחות הרפייה.
[button buttonsize="medium" buttonstyle="mauve" buttonlink="http://www.agiyoga.co.il/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%AA-%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%9B%D7%95%D7%AA/"]פרטים נוספים[/button]

צפייה משותפת בסרט: נשות היוגהyogawoman

אני מזמינה אתכם לצפייה משותפת בסרט נשות היוגה Yogawoman. נשים מהוות היום רוב מובהק בשיעורי היוגה, הן כמתרגלות והן כמורות. אבל האם ידעתם שבעבר יוגה תורגלה בעיקר על ידי ועבור גברים? מתי נשים החלו לתרגל יוגה? ומה הקשר למפגש בין מזרח למערב ולילדי הפרחים? הסרט עוסק בנשות היוגה ברחבי העולם, עם דגש על יוגה בארצות הברית, תוך בחינת התופעה מאסקפטים שונים: מדוע וכיצד החלו נשים לתרגל יוגה? כיצד הפכה היוגה לפופולרית במיוחד בקרב נשים מערביות? מה הפוטנציאל של היוגה לחולל שינוי עבור נשים?

ההקרנה תתקיים במוצאי שבת ה-27 באוגוסט, בשעה 20:30.אורך הסרט כ-90 דקות אנגלית עם כתוביות בעברית. המפגש הינו פתוח וללא תשלום.

Group adhomkha vajrasana
Group adhomkha vajrasana

סדנה מעשית: הרפייה עמוקה

בסדנה נתרגל תנוחות הפוכות, תנוחות משקמות\רסטורטיביות ופראנאימה. נכיר את איכויות ההרפייה והריפוי שהן מעניקות.
הסדנה תתקיים ביום שבת 16 ביולי בין השעות 9:00-12:00 בדרך חברון 33 (להוראות הגעה\מפה לחצו כאן).
התרגול מיועד למתרגלים מעל שלוש שנים.
*פתיחת הסדנה מותנית במינימום נרשמים ומוגבלת למקסימום משתתפים
**אנא העבירו את התשלום עד שבוע לפני הסדנה
[button buttonsize="medium" buttonstyle="mauve" buttonlink="http://www.agiyoga.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%94/"]פרטים נוספים[/button]
[two_third]

 

Subscribe to our mailing list




Email Format

 


vhranu

[/two_third]
[one_third_last]

הירשמו לסדנה

    שם *

    מייל*

    טלפון *

    תוכן הפנייה

    [/one_third_last]